SHANNA DUITS

Ik heb Samen Zwaluwen opgestart vanuit passie voor ouders en kinderen (in de breedste zin van het woord).

Vanuit het geloof dat op het moment dat je ergens zorgen over hebt, je direct moet kunnen schakelen met een professional die naast je gaat staan en met je meedenkt. Niet kijkend vanuit kaders of redenerend vanuit aanbod van een praktijk of instelling maar juist naar het totale plaatje. Jou, je kind en jullie gezin in de gehele context.

Doen wat nodig is en wat kan op dat moment. Zodat je weer vooruit kunt, zodat je zorgen afnemen en je weer geruster gaat slapen. Niet ingewikkeld denken maar doen wat kan. Soms is dat maar een klein deeltje, maar juist dat kleine deeltje kan een hoop verschil uit maken. Juist door laagdrempelig gebruik te kunnen maken van een professional.Waarom ben ik Samen Zwaluwen begonnen?

Wat betekent samen zwaluwen?

Samen want niemand kan het alleen. (Ongeacht hoe oud/jong je bent)

Ik geloof dat goede en betekenisvolle relaties met andere mensen voor iedereen essentieel zijn. Verbinding dus, in welke vorm dan ook. Daarbij zie ik hoe lastig dit tegenwoordig juist is in onze maatschappij. Soms heb je een buitenstaander nodig om je weer te helpen zien waar de krachten in het gezin liggen.

Zwaluwen staan voor mij symbool voor zijn wie je wilt zijn, zien van jouw eigen mogelijkheden en vooral trouw zijn aan jezelf en daarvoor uit durven komen.
Het symbool Zwaluw is op mijn pad gekomen toen ik in mijn eentje backpackte door Zuid-Amerika en een ketting met een zwaluw zag. Deze heb ik gekocht en werd het symbool voor mijn reis en de belofte aan mijzelf om dicht bij mezelf te blijven (check mijn tattoo).Als vrouw ben ik…
…graag op reis! Ik heb een aantal grote reizen gemaakt met mijn backpack (Zuid- Amerika, Nepal, Thailand).
• …moeder van 3 jongens (2017, 2018 en 2020).
• …getrouwd met Pieter op een prachtige winterse dag in 2016.
• …dol op haver-lattes en leer ik mijn kinderen wat een babycino's
zijn ;)
• … een vrolijke Amsterdammer, die sinds 2022 in Laren is gaan wonen. 


Maar wie ben ik?

En nu het 'echte' werk?

Orthopedagoog-generalist

Systeemtherapeut i.o. (NVRG)

EMDR Therapeut

  • Ik sta voor MAATWERK, elk mens is uniek.  Ik kijk op een hollistische wijze naar de behandelmethodes die nodig zijn in jou situatie.
  • Ik ben bevlogen en passievol en wil me blijven ontwikkelen.
  • Ik kom snel tot de kern van de situatie.
  • Ik bekijk alles in de context. Ik geloof niet dat problemen los van het systeem gezien kunnen worden.
  • Ik hou goed overzicht in complexe situaties.
  • Een kind in behandeling nemen zonder ook de ouders mee te nemen in het proces of deelgenoot te maken van de behandeling is mijns inziens een pleister plakken op een bloedende wond die eigenlijk gehecht moet worden.
  • Ik houd van de puzzel leggen en het kijken naar “wat is er met dit kind/jongere/mens aan de hand?”. Niet om een label te plakken, maar om het te begrijpen en om daarna samen te kijken wat we eraan kunnen doen.

wat kenmerkt mij als therapeut?

Orthopedagoog-generalist

Gezins- & Relatietherapeut (NVRG) (Register - EFT)

EMDR Therapeut

Vanuit mijn brede expertise bied ik laagdrempelige hulp waarbij ik kijk naar het totale plaatje.
In orthopedagogen-jargon: ik werk vanuit systemisch perspectief.

Het gaat mij om wat jullie op dit moment nodig hebben zodat ik daar in mijn begeleiding op aan kan sluiten.

mijn registraties

NVO: Orthopedagoog-Generalist (BIG)

EFT-registertherapeut® (relatie) basis

EFT-gezinstherapeut basis

NIP: Orthopedagoog-Generalist 

VEN:
EMDR therapeut in opleiding

NVRG: Systeemtherapeut i.o.

LOVENDE WOORDEN

" Shanna is zeer deskundig en begreep de specifieke problemen waarmee ons kind worstelde. Ons kind voelde zich veilig en op zijn gemak bij Shanna, waardoor hij open kon praten over zijn gevoelens.

Door middel van EMDR, gesprekken en oefeningen heeft Shanna ons kind sterker en zelfverzekerder gemaakt. Ook de groepsgesprekken met het gezin waren erg waardevol.

Zoek je professionele hulp voor je kind, ga dan naar Shanna, haar empathie en goede aanpak hebben echt het verschil gemaakt voor ons kind. Dank je wel Shanna!"

Moeder van een 14-jarige jongen
 

"Je hebt me geholpen door dingen onder ogen te zien, waarvan ik niet wist dat ik dat daar last van had."

Meisje, 17 jaar

"Shanna is altijd eerlijk, ook al is het soms ongemakkelijk. Het helpt wel enorm. Ik vind het fijn om steeds in gesprek te gaan, erg helpvol"

 Moeder van een 13 jarige jongen

"Shanna coacht en adviseert tegerlijketijd op een manier wat niet veel mensen kunnen. Mijn ervaring is dat de mensen vaak het een of het ander goed kunnen, maar Shanna doet het door elkaar heen en op mijn tempo. Daarnaast ook veel inhoudelijke kennis.
Ik heb meer zicht op het gedrag van mijn zoon en wat ik kan doen.
door de oneliners die Shanna er in gooit blijft de boodschap goed hangen""

 Moeder van een 13 jarige jongen

"Shanna is iemand die gelijk een vertrouwelijke setting creëert, die voor ons als voor onze dochter heel belangrijk was in het proces om haar beter te begrijpen. Shanna weet op een heel natuurlijke manier impact te maken, en ze heeft ook ons op een heel prettige manier spiegels voor gehouden. Onze dochter heeft hele concrete tips gekregen die ze samen met Shanna heeft opgesteld, in een soort gebruiksaanwijzing. Dat was niet alleen fijn voor haar maar ook voor ons. We gebruiken de termen die we hebben geleerd nog steeds in onze dagelijkse routine.

De psycho educatie was heel waardevol en Shanna heeft altijd heel goed meegedacht wat voor ons gezin passent zou zijn. Wat ik ook heel fijn vond is dat Shanna onze dochter als individu heeft gezien en niet als een 'patient in een bepaald hokje'. Ik zou Shanna iedereen gunnen, wat een ontzettend fijn mens en goede professional is zij!"

Moeder van een 8 jarig meisje
 

"Ik voel me helemaal op mijn gemak, ik mag mezelf zijn. We hebben een klik."

Jongen, 19 jaar

"Nadat wij onze zoon een IQ-test hadden laten doen bij een grote organisatie ontvingen wij een rapport waar we eigenlijk nog niks mee konden. Shanna heeft ons geholpen met de vertaling van dit rapport naar het echte leven, nu konden we echt iets met en voor onze zoon doen!"

Moeder jongen 9 jaar

In het begin dacht dat het niet veel hielp maar de EMDR heeft echt geholpen. Ik voel me rustiger nu en merk dat het veel gedaan heeft!

Meisje van 18